TOPOLOVAC

Počela nastava u obnovljenoj školi u Topolovcu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon završene obnove, veselo je, uz prigodni program i druženje, u ponedjeljak obilježen prvi dan nastave u zgradi područne škole u Topolovcu, mjestu nedaleko od Siska.

To je treća u cijelosti obnovljena škola na sisačkom području, izgrađena je 1875. godine, a u potresu je bila teško oštećena.

Obnovljena je donacijama i radom mađarske humanitarne službe Malteškog reda („Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület“) te financijskim sredstvima Grada Siska.

"Zahvalni smo mađarskim humanitarcima što su donacijom obnovili školu. Ukupna vrijednost obnove iznosi 322 tisuće eura. Veseli nas što je, nakon Novog Pračna i Osnovne škole Viktorovac, ovo treća od potresa obnovljena škola i što su se naša djeca vratila u svoje učionice i u nove klupe. Sva oprema u školi je nova pa su ostvareni bolji uvjeti rada", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom druženja s učenicima i osobljem škole.

Obnova je pokrenuta mađarskom donacijom koja nije pokrivala sve troškove obnove. Zbog toga je Grad Sisak iz proračuna osigurao dodatna financijska sredstva, za koja je poslije iz Fonda solidarnosti Europske unije nepovratno osigurano 82.155 eura. 

Na školi je učvršćena konstrukcija i izvedeni su drugi nužni radovi. Kako je rekla ravnateljica Osnovne škole Budaševo – Topolovac – Gušće Mirela Maričević, čija je škola u Topolovcu područna škola, zamijenjene su oštećene instalacije i izvedeni završni radovi, a nabavljena je i nova oprema te računala. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum