MARIJA BISTRICA

Ugovorena izgradnja nove škole u Lazu Bistričkom nakon stare stradale u potresu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Lazu Bistričkom u srijedu je potpisan ugovor za izgradnju nove područne škole nakon što je sadašnja stradala u potresima koji su pogodili zagrebačko i petrinjsko područje.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar podsjetio je kako je ta škola na području Marije Bistrice najprije stradala u zagrebačkom potresu prije dvije godine, ali se još mogla obnoviti.

"Nakon toga dogodio se petrinjski potres koji je napravio dodatne štete na objektu. Statičari su ponovo izašli van i utvrđeno je da se zgrada mora srušiti i da moramo ići u izgradnju nove", rekao je Kolar.

Napomenuo je da se morala napraviti nova projektna dokumentacija, prvo za rušenje škole, pa za izgradnju novog objekta.

"Zajedno s rušenjem, projektiranjem i geodetskim radovima, ovaj projekt će koštati oko 9,8 milijuna kuna. Vrijednost radova koju smo dobili na javnom natječaju, od 9,2 milijuna kuna, je za 30,9 posto veća od procijenjene vrijednosti", kazao je Kolar i najavio da će se tražiti povećanje sredstava iz Fonda solidarnosti. Zasad je osigurano 5,4 milijuna kuna.

Laz Bistrički je drugo naselje po veličini u općini Marija Bistrica, a načelnik Josip Milički istaknuo je da je nova škola od velike važnosti za mještane, jer su u objektu svoje aktivnosti provodili i mjesni odbori te KUD-ovi.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Makar kazala je da je rok za izgradnju novog objekta područne škole do kraja travnja iduće godine, a škola će imati četiri učionice s pratećim prostorijama kako bi se nastava odvijala u jednoj smjeni.

Zamjenik ravnatelja Osnovne škole Marija Bistrica Marinko Micak zahvalio je vatrogascima u Lazu Bistričkom u čijem se prostoru odvija nastava posljednje dvije godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini