slučaj divljačkog napada na platku

HGSS: "Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani"

| Autor: Glas Istre
Marko Andrić, pročelnik HGSS-a Rijeka (foto Facebook)

Marko Andrić, pročelnik HGSS-a Rijeka (foto Facebook)


HGSS je održao konferenciju za medije na kojoj je detaljno opisao brutalni napad na Platku koji se dogodio u nedjelju. Podsjetimo, HGSS-ovce su napala trojica MMA boraca.

"Gore na Platku bio sam ja, bili smo gore, bio je jedan prekrasan dan, nedjelja. Na kraju dana, nakon svih naših aktivnosti, imali smo dežurstva gdje smo sudjelovali u aktivnostima. Imali smo i akciju spašavanja, u kojoj je sudjelovalo troje naših članova, nedaleko od Platka. To je sve završilo oko 17 sati. Mi smo se zabavljali, bila je odlična atmosfera. 

Nešto prije 20 sati vidjeli smo auto kako drifta na skijalištu, što se znalo događati nekoliko puta na godinu. Auto se zaglavio, mi smo se svemu tome osvrnuli i nismo pridodavali važnost tome dok smo bili u kafiću. Već smo i zaboravili da netko postoji vani i da otkopava auto. Svjesni smo bili da su to neki mladići i cure što su bili prije toga s nama zajedno u kafiću", rekao je pročelnik HGSS-a Marko Andrić.

"U datom momentu jedan od naših prijatelja odlazi s curom kući, također nismo ništa pridodavali važnosti. U jednom trenu me jedan od poznanika uhvatio i govori da su napali našeg člana ispred. Vidjeli smo iz kafića da se nešto događa, istrčali smo van i pokušali obraniti našeg prijatelja i to rastaviti.

Nažalost, ja nisam vidio prvi napad koji se dogodio. Kasnije je on dobio još jedan udarac zbog kojeg je pao, pored mene, na moje oči. Ne znam koji točno mladić ga je udario, ali netko od tih napadača s tim automobilom. Nakon što je pao taj drugi put, pokušao se pridići u sjedeći položaj i pri tome mu je jedan od njih s leđa zadao brutalni udarac u glavu, to je izgledalo jako ružno. Mi smo mu izvadili jezik i okrenuli ga na bok, sve ono za što smo obučeni, mobilizirali smo ga, pružili mu kisik. Ja sam se udaljio i tražio pomoć i da me se spoji na policiju", ispričao je.

"Sudjelovao sam u tome da obranimo našeg kolegu, izašao sam van. Naš kolega je prošao jako loše. Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani. Moj poznanik je pokušao rastaviti sve, u cijelom metežu se pojavilo deset, 15 ljudi. Svi iz lokala su htjeli pomoći. Ne znam kako je došlo do drugih ozljeda", dodao je.

Govorio je o ozlijeđenom kolegi. 

"Nažalost, kolega još nije oporavljen. Na relaciji je kuća-bolnica. Čuo sam se s njim i rekao je da doma leži, doma leži, spava, ima vrtoglavice. Rekao je da danas ide doktoru", kazao je. "Apsurd u cijeloj priči je da je čovjek koji je ozlijeđen dva sata ranije spasio dvije izgubljene planinarke prema Kleku. Napadnut je bez ikakvog povoda", zaključio je. Rekao je da je odmah pozvao 112 te da su gore i snimke i da je odmah dao sve podatke policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini