oglasila se policija

Tri divljaka s Platka koji su brutalno pretukli troje ljudi nisu iza rešetaka! Razlog je van pameti. Otkriveno je i tko su i odakle su

| Autor: Glas Istre
Incident se dogodio kod kafića X-bar na Platku

Incident se dogodio kod kafića X-bar na Platku


Nakon divljačkog napada na dvojicu HGSS-ovaca i jednu djevojku, pretučenih u nedjelju navečer na skijalištu Platak, danas se u poslijepodnevnim satima oglasila riječka policija.

Izvijestili su da provode kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, 29. siječnja, u večernjim satima na skijalištu Platak kod Rijeke. Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi.

Dakle, policija nije zdržala divljake, nego ih je pustila jer je okarakterizirala incident samo kao narušavanje reda i mira, a ne kao kazneno djelo. 

"Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi, uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.

Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka. 

Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu.

O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje. 

Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti  podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja", ističu iz policije.

Podsjetimo, žrtve napada aktivnih MMA boraca zadobile su teške tjelesne ozlijede - napadnuti pripadnik HGSS-a ima potres mozga i ozljede vratne kralježnice, jedan od svjedoka koji je pritekao u pomoć ima slomljenu ruku i natučenja, a žena koje je željela zaustaviti premlaćivanje unutarnje krvarenje u plućima. 

Kako doznaje Index.hr, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Riječanima Lukom Tirielom Abramovićem, Matejem Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. 

BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić i taj automobil je u njegovom vlasništvu. 

Tiriel Luka Abramović (Screenshot Dnevnik.hr)Tiriel Luka Abramović (Screenshot Dnevnik.hr)

Treći je i najpoznatiji u javnosti. Riječ je o Tirielu Luki Abramoviću koji se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac, koji je kasnije ostavio skijanje i prešao u MMA.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini