DARUVAR

U Dežanovcu otvoren vrtić za 30 mališana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Dežanovcu u blizini Daruvara u petak je svečano otvorena novoizgrađena zgrada dječjeg vrtića za 30 mališana, vrijedna 640 tisuća eura, financirana iz europskih fondova, pa roditelji više neće voziti djecu u okolne gradove i općine.

Vrpcu je prerezao državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, koji je istaknuo da je riječ o jednom od 200-tinjak dječjih vrtića financiranih putem mjere 7.4.1, razvoj ruralne infrastrukture, čiji je cilj zadržati stanovnike u ruralnim područjima te privući nove.

“U vrtiću smo otvorili pet novih radnih mjesta, ali možemo reći da na zapošljavanje utječemo i na indirektan način tako što će roditelji ove djece sada moći raditi jer imaju riješenu skrb o njima”, rekao je Majdak i dodao da se mjera 7.4.1 nastavlja do 2027. godine, a izgradnja vrtića moći će se financirati i iz mjera Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Načelnik Općine Dežanovca Josip Stjepanović rekao je da je otvorenjem vrtića ostvaren 30-godišnji san mještana te da roditelji više neće imati potrebu voziti djecu ih u Daruvar, Garešnicu i druge okolne gradove i općine.

“Trenutno vrtić pohađa 20-ak mališana, no očekujemo se da će kapacitet uskoro biti u potpunosti popunjen. Mjesečna cijena iznosi 70 eura za prvo dijete, a 20 posto manje za drugo dijete, dok općina sufinancira ostatak do komercijalne cijene”, izvijestio je načelnik Stjepanović.

Na svečanom otvorenju bio je i župan Marko Marušić u društvu zamjenice Marije Jungić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater