BJELOVAR

Počinje gradnja tržnice U Rovišću vrijedne 1,32 milijuna eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ugovor o gradnji moderne tržnice u Rovišću kod Bjelovara, vrijedne 1,32 milijuna eura,  koja će gotovo potpuno financirati iz EU fondova, potpisali su u srijedu predstavnici Općine Rovišće s izvođačem radova, bjelovarske Hidroregulacije.

Riječ je o modernoj tržnici s vanjskim i unutarnjim prodajnim i poslovnim prostorima ukupne veličine 800 četvornih metara.

Ugovor o izgradnji i nadzoru objekta tržnice potpisali su načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i predsjednik Općinskog vijeća Luka Markešić  te predstavnik izvođača radova, bjelovarske Hidroregulacije i nadzornog inženjera Igor Kolar.

„Izgradnjom nove tržnice našim OPG-ima i poljoprivrednicima osigurat ćemo atraktivan prostor na idealnoj lokaciji u centru Rovišća za prodaju domaćih proizvoda, a bit će tu i dodatnih prostora za prostora za obrtnička zanimanja poput frizera, krojača, malih trgovina i slično. U samom centru Rovišća imat ćemo mjesto gdje će ljudi moći kupovati i koristiti taj prostor", rekao je načelnik Priščan 

Kroz centar Rovišća prolazi državna cesta prema Zagrebu, a velik broj putnika svakodnevno se zaustavlja i na štandovima pored ceste kupuje lokalno voće i povrće i ostale namirnice. Buduća tržnica smještena je neposredno uz državnu cestu i raspolagat će velikim parkirališnim prostorom, pa se očekuje da će je posjećivati i dio tih putnika, dodao je.

Kazao je i da je na javni natječaj pristiglo sedam ponuda u rasponu od 1,32 sve do 1,7 milijuna eura, a ponuda bjelovarske tvrtke Hidroregulacija bila je najpovoljnija. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci, a radovi bi mogli početi već idućeg mjeseca.

„Centar Rovišća postaje mali gradić s vrtićem, Kulturnim centrom, Domom zdravlja, ljekarnom, bankom, osnovnom školom, sportskom dvoranom i svim ostalim što je potrebno za ugodan život. Uz tržnicu, planiramo i izgradnju poslovno-stambene zgrade kojim ćemo zaokružiti investicije”, poručio je načelnik Prišćan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum