DUBROVNIK

Caritasu Dubrovačke biskupije 200 tisuća kuna za bolje skladištenje donacija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je u četvrtak u Dubrovniku s ravnateljicom Caritasa Dubrovačke biskupije Sanjom Šanje 200 tisuća kuna vrijedan ugovor za opremanje skladišta donirane hrane i potrepština.

Ministrica Vučković istaknula je da je i program potpore posrednicima u lancu doniranja hrane jedan od načina smanjivanja otpada od hrane, kao i pomoći Vlade financijski ugroženijim skupinama.

„Ukupno raspolažemo s oko 32 milijuna kuna, što ne znači da, ako bude potrebe, ta sredstva nećemo i povećati. Želimo stvoriti nacionalnu banku hrane, potporom našim posrednicima s plemenitim i korisnim ciljem. Nacionalni program oporavka i otpornosti nudi brojne mogućnosti i pozivam na nastavak dobre suradnje i razvoja projekata”, rekla je Vučković.

Vučković je u Dubrovniku s načelnicima općina Konavle i Mljet Božom Lasićem i Đivom Marketom razgovarala o nastavku projekta komasacije Konavoskog polja i mogućnostima stvaranja poljoprivrednog zemljišta na Mljetu. S predstavnicom Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Marom Marić razgovarala je o Centru za agrume u dolini Neretve, gdje bi se, u suradnji sa znanstvenicima, pružala stručna i tehnološka potpora poljoprivrednicima.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum