ZAGREB

Izaslanstvo Ukrajinske umirovljeničke stranke u posjetu HSU i Hrvatskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatskoj stranci umirovljenika (HSU) stiglo je u posjetu izaslanstvo Ukrajinske umirovljeničke stranke predvođeno predsjednikom Mykolom Kukurikom, razgovarat će o bilateralnoj suradnji, a u četvrtak su posjetili i Klubu zastupnika HDZ-a u Saboru.

Ukrajinska stranka umirovljenika ima više od 300.000 članova, imaju 47 zastupnika u 22 oblasnih vrhovnih rada, no nisu parlamentarna stranka.

Predsjednik HSU Veselko Gabričević istaknuo je kako imaju jako dobre odnose i da su već dugi niz godina u kontaktu sa Ukrajinskom strankom umirovljenika.

Bio je planiran, krajem travnja, kongres umirovljeničkih stranaka Europe no 24. veljače  dogodila se agresija i planiraju ga održati nakon završetka rat u Ukrajini za koji se nada da će završiti vrlo brzo.

Znam kakav će biti ishod jer onaj tko vodi obrambeni, oslobodilački i pravedan rat uvijek u njemu pobjeđuje i tako će biti i u Ukrajini, naglasio je Gabričević u izjavi novinarima u Saboru.

Predsjednik Ukrajinske umirovljeničke stranke Mykola Kukurika zahvalio je hrvatskom narodu koji se odupro agresiji i izvojevao suverenitet i premijeru Plenkoviću na pomoći te izrazio nadu da će Sabor usvojiti odluku o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Njegova stranka, rekao je, pomaže najugroženijem dijelu ukrajinskog naroda u socijalnim pitanjima, a dio je članova stranke otišao u rat.

Osobno radi kao volonter u Harkivu, u volonterskom centru i svjedok je raketiranja i bombardiranja. Ruski agresor će, kaže Kukurika, izgubiti rat, jer napada civilno stanovništva, a osobito su ugrožene najranjivije skupine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of