GOSPIĆ

"Advent u Gospiću" - ulomci iz Orašara Ukrajinskog baleta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Advent u Gospiću" uljepšat će ulomci iz Orašara koje će izvesti balerine i baletani međunarodne trupe Ukrajinskog klasičnog baleta (Ukrainian Classical Ballet), a oni koji vole klizati moći će uživati u ledenom disku na klizaljkama, najavila je Turistička zajednica Grada Gospića.  

Posebna čarolija "Prosinca u Gospiću" počet će Božićnom baletnom bajkom poznate međunarodne trupe Ukrajinskog klasičnog baleta (Ukrainian Classical Ballet). Dvadesetak balerina i baletana baletne trupe Ukrainian Classical Ballet, zaslužni su umjetnici Ukrajine te dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, a svi su članovi ukrajinskih i europskih nacionalnih kazališta.

Posjetitelji i posjetiteljice moći će uživati u njihovim najprepoznatljivijim odabranim plesnim točkama iz svjetski poznatog baleta Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog i tako zakoračiti u toliko očekivane blagdane uz valcer pahuljica, španjolski, arapski i kineski ples, valcer cvijeća te završni pas de deux Princa i Klare u začaranom svijetu četiri kraljevstva.

U Turističkoj zajednici Grada Gospića rekli su da su to samo neke od mnogobrojnih baletnih slika, koje će se izmjenjivati, uz atraktivne scenske dekoracije, 14. prosinca u dvorani Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčevića.

A sve one koji vole klizanje razveselit će ledena ploha ispred shopping centra, te pravi ledeni disko na klizaljkama. Djeca će moći uživati 17. prosinca u gospićkoj Adventskoj kućici priča, a stići će im i zadarske pripovjedačice, članice Društva hrvatskih pripovjedača i pripovjedačica. 

Konac godine je, kako su rekli, vrijeme za nove želje i snove. Nebo iznad Gospića prekrit će 23. prosinca stotine lampiona dobrih želja, koji će se puštati s trga Stjepana Radića od 19 sati, uz nastup mladih nada, Eni i Vjeke iz A strane. Postala je to tradicija u Gospiću i svake se godine okupi mnoštvo posjetiteljica i posjetitelja. Svoje želje u nebo šalju uz kuhano vino i fritule.  

U Gospiću djeca ulaze u novu godinu dan ranije, da se mogu dulje veseliti, pa će se okupiti na glavnom trgu 30. prosinca od 18 sati, uz prigodni glazbeni program Marka Vukesa & Share Love benda i animatorski program.

Gospićanke i Gospićani vole da im stara godina što prije ode, a nova dulje traje, pa će ispratiti staru i ući u Novu već 31. prosinca u podne, uz grupu Vigor.

Iz Grada Gospića i Turističke zajednice javljaju da su pripremili za svakoga ponešto, a jako su ponosni jer su turistički rezultati u Gospiću već premašili do sada najbolju turističku 2019. godinu. Trenutno vlada velika potražnja za smještajem tijekom blagdana i školskih praznika, a nadaju se i snježnim pahuljicama kako bi ugođaj bio što ljepši. 


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater