SPLIT

Počeo prometovati vlak za Kaštela

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dizel električni motorni vlak danas je prvi put vozio na relaciji Split-Kaštel Stari-Split, a ubuduće će prometovati na toj liniji četiri puta dnevno zbog čega se očekuju manje gužve na cestama.

Iz HŽ Putničkog prijevoza su najavili da će vlak voziti po dva puta u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, što će dobro doći građanima koji stanuju na tom potezu.?

?Riječ je o novom vlaku serije 7023 ?tr?odijeln?e? niskopodn?e? garnitur?e?. Maksimalna brzina mu je 120 km/h, ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta.ž

Opremljen je sa četiri para dvokrilnih vrata, ima dvije rampe za osobe u invalidskim kolicima? i prostor za bicikle. Također ima suvremeni sustav grijanja i hlađenja te videonadzor, a putnicima ?je ?omogućen besplatan pristup internetu.  

Današnja vožnja imala je humanitarni karakter i organizirana je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom?. U vlaku se nalazilo 150 djece s invaliditetom te bez roditelja i roditeljske skrbi?, odnosno djece iz splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

?Vlak je bio okićen, a djecu su dočekali Djed Božićnjak i vilenjaci s darovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini