ZAGREB

Zagrebački Most: Građani nisu krivi što se godinama nije ulagalo vodnu infrastrukturu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački Most reagirao je na najavu poskupljenja vode za oko 20 posto istaknuvši da je to novi udar za građane koji nisu krivi što se godinama nije ulagalo u vodnu infrastrukturu te ocijenio da "socijalno neosjetljivi Tomašević vlastitu nesposobnost prelama preko leđa građana".  

“Najavljeno poskupljenje vode u Zagrebu od 20 posto nije opravdano i novi je udar za građane, najviše na najugroženije koji, uslijed niza kriza i iznimno visoke inflacije, jedva spajaju kraj s krajem”, istaknuli su u srijedu u priopćenju iz te stranke. 

Most, koji ističe da se protivi poskupljenju, navodi da Uredba Vlade RH kojom se uređuje novi način naplate vode još nije na snazi te podsjeća na mogućnost da njezina primjena bude odgođena. 

Ističu i da zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odluku o poskupljenju brani argumentom da za njegova mandata, još ništa nije poskupjelo, za što tvrde da nije točno. 

“Namjerno ili ne, Tomašević laže i prešućuje činjenicu da su novim načinom obračuna odvoza otpada povećani računi najugroženijih građana koji žive u malim stanovima”, kažu, uz ostalo, iz Mosta. 

Podsjeća i da Zagrepčani plaćaju naknadu za održavanje kroz cijenu vode i naknadu za razvoj mreže. Smatraju da bi Tomašević prije poskupljenja, građanima trebao dati odgovor gdje je taj novac i zašto nije potražio tko je odgovoran za to što on nije uložen u infrastrukturu.

“Ovim poskupljenjem samo će dodatno osiromašiti građane među kojima su i oni koji, u 21. stoljeću, još uvijek nemaju priključke na vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu. Udar je to posebno i na one građane koji su stradali u potresu”, zaključuju iz Mosta Zagreb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater