PULA

Pula će izdvojiti 250 tisuća kuna za razliku u cijeni školske užine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer najavio da će država financirati jedan obrok na dan svim osnovnoškolcima u Hrvatskoj, Grad Pula to je podupro i osigurao novac za razliku u cijeni obroka za pulske osnovnoškolce, izvijestili su u srijedu iz gradske uprave.

"To je dobra mjera kojom će Vlada osigurati deset kuna za pokrivanje marende svakog osnovnoškolca u Republici Hrvatskoj, a Grad Pula podmirit će razliku u cijeni za djecu koja ostvaruju pravo iz našeg socijalnog programa", istaknuo je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Naime, kako bi i dalje osigurala kvalitetan školski obrok za učenike osnovnih škola, Pula je u školskoj godini 2022./2023. zbog drastičnog povećanja cijena namirnica i energenata bila prisiljena povećati cijenu školske užine na 12 kuna. Novom Vladinom odlukom, dodaju iz gradske uprave, djeci će biti osiguran obrok u iznosu od 10 kuna, a razliku do 12 kuna za djecu koja ostvaruju pravo na subvencioniranu školsku užinu podmirit će Grad.

"Roditelji čija djeca ne ostvaruju pravo na subvenciju u cijeni školske marende od drugog polugodišta ove školske godine podmirivat će razliku do pune cijene, odnosno dvije kune na dan ili oko 40 kuna na mjesec", izvijestili su iz Grada Pule. 

Grad Pula osnivač je 11 pulskih osnovnih škola koje pohađa 4500 djece, a za 600 učenika Grad će od drugog polugodišta školske 2022./2023, godine podmirivati razliku u cijeni obroka od dvije kune po danu po djetetu, što će na godinu iznositi 250 tisuća kuna.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini