SISAK

Skupština SMŽ: Uskoro novi dom za starije i nemoćne u sisačkom Capragu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U najvećem sisačkom naselju Capragu Sisačko-moslavačka županija izgradit će novi dom za starije i nemoćne osobe, čime će se zadovoljiti potrebe stanovnika toga velikog dijela grada, odlučeno je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine.

Kako bi se ostvario taj projekt, vijećnici Županijske skupštine prihvatili su odluku o kupnji nekretnine na području Capraga radi proširenja Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku za novih 70 do 100 korisnika. Riječ je važnome županijskom projektu kojim će se poboljšati sigurnost starijih osoba te skrb i briga o umirovljeničkoj populaciji.

Ulaganja u domove, kako je rečeno na sjednici, provode se i na moslavačkome te na zapadnoslavonskom dijelu županije.

U Novskoj je sredinom listopada otvoren Dnevni centar za starije osobe koji dobro radi, a uskoro počinje i dostava obroka umirovljenicima.

Uređuje se i Dom zdravlja u Kutini, što financira županija, gdje će u prvoj polovici iduće godine biti otvoren Dom za starije i nemoćne osobe za pedesetak korisnika.

"Svjesni smo stanja s listama čekanja i potreba naših starijih sugrađana te smo zbog toga pokrenuli i nekoliko projekata kojima ćemo osigurati dodatne kapacitete za smještaj naših umirovljenika u Sisku i Petrinji i otvorenje novog doma u Kutini", rekao je na aktualnom satu sjednice župan Ivan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija, kako je rekao, pokrenula je i projekt osnutka odjela dječje psihijatrije u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači.

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćena je i odluka o cjelovitoj obnovi u potresu oštećene zgrade Stare bolnice u Petrinji te o specijalističkom usavršavanju liječnika koji rade u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" kako bi se ostali u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini