ZAGREB

U Zagrebu zbog potresa 270 hitnih intervencija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Dobrovoljna vatrogasna društva Grada Zagreba imali su zbog posljedica potresa, od utorka do srijede u 15 sati,  270 hitnih intervencija, uglavnom povezanih s uklanjanjem nesigurnih dijelova oštećenih objekata.

Zagrebački vatrogasci ujedno su i  jedna su od najbrojnijih ekipa spašavatelja iz ruševina u Petrinji i Glini s čak 85 vatrogasaca, 21 vozilom,  pet vodiča i osam spasilačkih pasa, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

HGSS stanica Zagreb je na terenu s 13 pripadnika, kao i šest timova s potražnim psima, a svi su  specijalizirani za spašavanje iz ruševina i imaju kontejner s opremom za traganje i spašavanje.

Mobilizaciju vatrogasaca za pružanje pomoći potresom pogođenih područja provode glavni vatrogasni zapovjednik RH  i Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Ured za upravljanje u hitnim situacijama i danas priprema pomoć za stradale, nakon što je u utorak poslano više od 15 tona pomoći. Danas su poslali dodatni kreveti, PVC folije za natkrivanje krovova, šatore, vreće za spavanje i pitku vodu.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater