ZAGREB

Predsjednik Milanović primio članove Društva sveučilišnih nastavnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak članove Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika i dobitnike Godišnjih nagrada koje Društvo dodjeljuje mladim znanstvenicima i umjetnicima, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Članovi društva, predvođeni predsjednicom Jasnom Franekić, istaknuli su kako kako Društvo djeluje 103 godine i jedna je od najstarijih udruga neprekinutog djelovanja koja doprinosi razvitku Sveučilišta u Zagrebu i znanosti u Hrvatskoj. Društvo danas okuplja oko 450 članova koji svi rade volonterski a dolaze s različitih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon dvije godine smanjenih aktivnosti zbog pandemije, Društvo je ove godine intenziviralo svoje aktivnosti, uključujući i dodjelu nagrada kojima je cilj afirmirati mlade znanstvenike i umjetnike, rečeno je.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bilo je sedmero od deset nagrađenih znanstvenika koji su predstavili i radove za koje su dobili nagrade i to Nikola Adžaga, Petra Babić, Iva Ćurić, Domina Delač, Evelin Despot-Slade, Natalija Pantalon Juraj i Jasmina Tomas.

Tradicionalne Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika dodjeljuje od 1998. godine. U protekle 24 godine ovu nagradu primilo je 257 laureata, a mnogi od njih, rečeno je, ostvarili su uspješne karijere ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji u znanosti u Hrvatskoj te o mogućnostima i ograničenjima za razvoj i konkurentnost hrvatskih znanstvenika. 

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of