RIJEKA

Dr. Alen Ružić novi ravnatelj riječkog KBC-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka u petak je za novog ravnatelja te zdravstvene ustanove odabralo Alena Ružića, koji će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Davora Štimca.

Na natječaj za ravnatelja riječke bolnice javili su se Ružić i Štimac, za Ružića su glasala tri člana upravnog vijeća, a jedan je bio suzdržan.

Predsjednik Upravnog vijeća i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić izjavio je za Hinu da je Upravno vijeće nakon provedenoga postupka za novog ravnatelja predložilo Alena Ružića te će prijedlog biti poslan na suglasnost ministru zdravstva.

Ružić je izabran na mandat od četiri godine, a dužnost bi trebao preuzeti 7. srpnja, kada istječe mandat sadašnjeg ravnatelja.

Alen Ružić je specijalizirao internu medicinu, završio je užu specijalizaciju iz kardiologije i poslijediplomski studij iz ultrazvuka srca. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a od 2007. je redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Prorektor je riječkog Sveučilišta za znanost i umjetnost.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater