ZAGREB

ZSE: Skroman promet i blagi rast indeksa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi blago porasli uz i dalje slab promet, jer na burzi vlada zatišje pred objavu konsolidiranih financijskih izvješća kompanija, a nema ni drugih vijesti koje bi potaknule veću aktivnost.

Crobex indeks u utorak je ojačao 0,26 posto, na 1.887 bodova, a Crobex10 za 0,07 posto, na 1.182 boda. Među sektorskim indeksima, najviše je porastao građevinski, za 3,88 posto, dok je jedino pao industrijski, za 1,6 posto.

Redovni promet iznosio je 3,45 milijuna, što je 500 tisuća manje nego dan ranije.

Analitičari su za danas i očekivali nastavak mirnog trgovanja i stagnaciju Crobex indeksa, jer vlada zatišje pred početak objava financijskih izvješća kompanija, a i nema vijesti koje bi potaknule veću aktivnost.

Najlikvidnija je bila dionica Podravke, kojom je ostvareno nešto više od pola milijuna kuna prometa, uz pad njezine cijene za 0,72 posto na 550 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica Optima telekoma, kojom je ostvareno 376 tisuća kuna prometa, a cijena joj je porasla 0,92 posto na 6,6 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je i dionicom HT-a, 288 tisuća kuna. Cijena joj je slabila 0,26 posto, na 191,5 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najveći rast cijene ostvarila je dionica Dalekovoda, za 2,57 posto, na 7,18 kuna. Likvidnije gubitnice predvodila je dionica Luke Ploče, pojeftinivši 3,85 posto, na 400 kuna.

Ukupno se danas na ZSE trgovalo s 36 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 12 pala i 12 ostala nepromijenjena. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater