ZAGREB

ZSE: Crobexi stagnirali uz različite predznake

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi su stagnirali s različitim predznacima, uz skroman obujam trgovanja, jer i dalje nema vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržište.

Crobex indeks oslabio je u srijedu 0,01 posto, na 1.598 bodova, kliznuvši blago treći dan zaredom. Crobex10, pak, blago je ojačao, za 0,08 posto, na 1.000 bodova.

Među sektorskim indeksima, jedino je pao industrijski, za 0,49 posto, dok je najviše porastao građevinski, za 2,97 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,5 milijuna kuna, što je na razini kao i dan ranije. 

Najlikvidnija je bila dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 1,34 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 0,87 posto, na 23,2 kune.

Slijedi dionica Atlantske plovidbe, s prometom od 871 tisuću kuna. Cijena joj je pritom pala 2,52 posto, na 155 kuna pa je bila i najveća gubitnica.

Dionicom Atlantske plovidbe trgovanje je bilo obustavljeno od 9,30 do 11,30 sati, nakon što su iz kompanije odgovorili na upit Zagrebačke banke, potvrdivši da im je račun u blokadi za iznos neplaćene komunalne naknade Gradu Dubrovniku. Kasnije su objavili da im je račun odblokiran.

Znatniji promet, od 702 tisuće kuna, ostvaren je dionicom HT-a, čija je cijena stagnirala na 176 kuna.

Najveći dobitak među likvidnijima imala je dionica Instituta IGH, za 7,2 posto, na 149 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s 29 dionica, pri čemu je 12 ostvarilo rast cijene, 8 pad, a 9 nije bilježilo promjenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater