ZAGREB

ZSE: Crobexi stagnirali na početku tjedna uz različite predznake

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi stagnirali uz različite predznake i skroman promet, jer nakon završetka sezone objava poslovnih rezultata kompanija investitori nemaju novih smjernica iz poslovnog sektora.

Crobex indeks oslabio je u ponedjeljak blagih 0,02 posto, na 1.829 bodova, oslabivši treći trgovinski dan zaredom. Istodobno, Crobex10 blago je ojačao, za 0,34 posto, na 1.136 boda. 

Među sektorskim indeksima najviše je pao turistički, za 1,92 posto, dok je jedino ojačao prehrambeni, za 0,24 posto.

Redovni promet dionicama bio je nadomak 5 milijuna kuna, što je za oko 700 tisuća manje nego u petak. 

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica Luke Ploče, kojom je ostvareno 1,06 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila za 1,02 posto, na 390 kuna.

Slijedi dionica Valamar Rivijere, s prometom od 465 tisuća kuna. Cijena joj je pritom stagnirala na 30,8 kuna.

Nešto veći promet, 432 tisuće kuna, ostvaren je još i dionicom Brodogradilišta Viktor Lenac, pri čemu joj je cijena potonula za 9,38 posto, na 11,60 kuna, pa je među likivdnijima bila najveća gubitnica.

S druge strane, najveća dobitnica među likvidnijima bila je dionica Dalekovoda, koja je poskupjela 1,43 posto, na 7,1 kunu.

Od poslovnih objava, Varteks je danas izvijestio da je u Sloveniji osnovao istoimeno društvu kćer, s namjerom širenja poslovanja na to tržište, temeljnog kapitala 7,5 milijuna eura i s osnovnom djelatnosti prodaje odjevnih predmeta. Cijena dionice Varteksa poskupjela je gotovo 4 posto, na 7,95 kuna, no u skroman promet od svega 795 kuna. 

Na domaćem tržištu danas se trgovalo s ukupno 40 dionica, pri čemu je njih 12 ostvarilo porast cijene, a 14 pad, dok 14 nije bilježilo cjenovnu promjenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini