ZAGREB

ZSE: Crobexi na novim najvišim razinama od kraja veljače lani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi ojačali, dosegnuvši nove najviše razine od kraja veljače prošle godine, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica Atlantske plovidbe.

Crobex indeks porastao je u utorak 0,57 posto, na 1.916 bodova, što je njegova nova najviša razina od kraja veljače prošle godine.

Crobex10, pak, ojačao je 0,35 posto, na 1.191 bodova, također novoj najvišoj razini od veljače 2020. godine.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao transportni, za 4,62 posto, dok je najviše oslabio industrijski, za 1,13 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 8,75 milijuna kuna, što je 2,5 milijuna kuna manje nego dan ranije.

Najveći promet, 2,35 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Atlantske plovidbe, a cijena joj je skočila 12 posto, na 280 kuna te je bila i najveća dobitnica među likvidnijima. Cijena joj je na najvišoj razini od ožujka lani.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom HT-a, u visini od 1,33 milijuna kuna. Pritom joj je cijena oslabila za 0,26 posto, na 193 kune.

U fokusu investitora bila je i dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno 650 tisuća kuna, a cijena joj je stagnirala na 28,9 kuna.

Nešto veći promet, iznad pola milijuna kuna, imala je i povlaštena dionica Adrisa, čija je cijena ojačala 0,49 posto, na 409 kuna.

Najveća gubitnica danas je bila dionica Viktora Lenca, čija se cijena spustila 7,5 posto, na 11,1 kunu.

Na domaćem tržištu kapitala ukupno se danas trgovalo s 39 dionica, pri čemu je cijena njih 20 porasla, 10 pala, a 9 stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom