SAN JOSE

Zoom pojačava računalnu snagu partnerstvom s Oracleom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američka kompanija Zoom Video Communication objavila je u utorak da je počela koristiti Oracleove usluge u oblaku kako bi udovoljila snažnom skoku potražnje za organizacijom videopoziva u vrijeme pandemije.

Korporacije i škole prisiljene su organizirati nastavu i rad od kuće a milijarde ljudi pokušavaju u vrijeme pandemije ostati povezane, poštujući propisanu distancu i odredbe o izolaciji.

To je Zoomu donijelo donijelo skok broja korisnika s 10 milijuna u prosincu na sadašnjih 300 milijuna ali je prouzročilo i probleme sa sigurnošću i zaštitom podatka.

Kompanija je usvojila plan o otklanjanju sigurnosnih problema ali je pitanje nedovoljne računalne snage ostalo neriješeno. Djelomično su se oslanjali na vlastiti podatkovni centar i na usluge računalstva u oblaku Amazon Web Servicea i Microsoftove Azure.

Prije šest tjedana počeli su surađivati s Oracleom, koji želi sustići veće konkurente poput Amazona i Microsofta novom tehnologijom računalstva u oblaku nakon što je prva generacija ostala gotovo nezamijećena.

Vrijednost sporazuma nije objavljena a dvije su kompanije navele tek da će prometom milijuna korisnika na Zoomovoj platformi upravljati Oracleov sustav usluga u oblaku, te da dnevno kroz njegove servere prolazi oko sedam milijuna gigabajta Zoomovih podataka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater