SAN JOSE

Zoom bilježi veliki skok broja korisnika, poboljšava enkripciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zoom Video Communications izvijestio je o snažnom skoku broja korisnika od početka travnja, ističući da ažurira enkripciju na aplikaciji za videokonferencije kako bi otklonio bojazni za sigurnost podataka.

U protekla 22 dana aplikaciji je pristupilo 100 milijuna korisnika, čime je njihov ukupan broj premašio 300 milijuna, priopćila je tvrtka.

Skok je zabilježen unatoč kritikama korisnika i stručnjaka za kibernetičku sigurnost koji upozoravaju na bugove u kodovima i na činjenicu da komunikacija među pojedincima nije šifrirana.

Problemi uključuju „zoombombing“, upad nepozvanih gostiju na sastanke, zbog čega su neke tvrtke, škole i vlade prestale koristiti platformu.

Iz Zooma poručuju da su uveli nekoliko promjena u korisničkom sučelju, uključujući mogućnost zaštite lozinkom i veće kontrole 'domaćina' nad 'neposlušnim' sudionicima sastanka.

Uvažili su i kritiku na račun preusmjeravanja nekih podataka na kineske servere, ističući da administratori računa sada mogu sami birati u kojoj će regiji podatkovnih centara održati sastanak.

Zoom je najavio i da će za tjedan dana lansirati novu verziju aplikacije Zoom 5.0.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of