ZAGREB

Za razvoj šumskih područja i jačanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava 157,3 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Za razvoj šumskih područja i jačanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u srijedu su dodijeljena 104 ugovora, temeljem kojih korisnici ostvaruju potpore ukupno vrijedne 157,3 milijuna kuna.

Potporu su ostvarila 104 korisnika u ukupnom iznosu 157,3 milijuna kuna, dok su projekti koji će se poduprijeti ukupno vrijedni više od 300 milijuna kuna.

Riječ je projektima iz Programa ruralnog razvoja za mjere 4 "Ulaganja u fizičku imovinu" i mjere 8 "Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma". 

Za mjeru ulaganja u fizičku imovinu potporu je dobilo 83 korisnika s odobrenim iznosom potpore od gotovo 103 milijuna kuna, a za mjeru ulaganja u razvoj šumskih područja i održivosti šuma 21 korisnik s iznosom potpore od 54,5 milijuna kuna.

Tim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede podupire ulaganje u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma te jačanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. 

Ugovore je dodijelila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja se nada da će bespovratna sredstva pridonijeti povećanju konkurentnosti i razvoju poljoprivrede. 

Za mjere iz Programa ruralnog razvoja do sada je ugovoreno 77 posto sredstava koja su bila na raspolaganju, isplaćeno je oko 45 posto, što po efikasnosti taj program čini najuspješnijim strukturnim programom Europske unije koji Hrvatska koristi, istaknula je Vučković. 

Interes za sredstva iz Programa ruralnog razvoja je velik, što je ujedno i motiv da se ta sredstva i povećavaju u idućem razdoblju, poručila je.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater