ZAGREB

Za investicije u javno navodnjavanje 150 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Objavljen je natječaj za investicije u javno navodnjavanje vrijedan 150 milijuna kuna, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo poljoprivrede.

Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja za investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja u svrhu smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje te povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 1. do 28. veljače.

Prihvatljivi korisnici u ovom natječaju su jedinice područne (regionalne) samouprave, a prihvatljivi projekti su projekti izgradnje cjelovitog sustava navodnjavanja u skladu s tehničkim rješenjima i građevinskom dozvolom (akumulacije, kanali, površinska i/ili podzemna drenaža kao elementi funkcionalne cjeline projekta, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno upravljački sustav i slično).

Intenzitet potpore iznosit će najviše 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, napominju iz Ministarstva.

Navode i kako je do sada  u okviru operacije 4.3.1 "Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja"  kroz 17 projekata ugovoren iznos potpore veći od 666 milijuna kuna.

U okviru Strateškog plana ZPP 2023. - 2027. kroz intervenciju "Potpora za sustave javnog navodnjavanja" planirana su sredstva u iznosu od 82,3 milijuna eura, a sve u cilju poboljšanja praksi koje doprinose prilagodbi i ublažavanju klimatskih promjena, kaže se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater