predstavljeni novi objekti

VALAMAROV LUKSUZ Hotel u Poreču i kamp u Funtani za probrane goste. Sobe i vile dosežu cijenu višu od 700 EURA NA NOĆ

| Autor: Aleta BRATTONI
Valamar Collection Marea Suites

Valamar će ukupno ove sezone brojiti čak 7.000 zaposlenika, od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, što je 400 više no što ih je bilo prošle godine. Polovicu njih čine sezonci

Valamar je jučer novinarima predstavio neke od svojih ovogodišnjih investicija vrijednih čak 793 milijuna kuna. To su hotel od 5 zvjezdica Valamar Collection Marea Suites u Poreču i kamp Istra Premium Camping Resort u Funtani, koji će ove sezone postati najveći kamp s 5 zvjezdica u Hrvatskoj.

        "Valamar je do sada, uključujući i ovogodišnje investicije, u hrvatski turizam uložio 5,8 milijardi kuna", rekla je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamara.

Kako bi razumjeli identitet i način poslovanja ovog turističkog giganta, važno je upoznati njegov dom, odnosno središte, upravnu zgradu Valamar Riviere u Buićima nedaleko Poreča, gdje trenutno radi oko 350 zaposlenika. Valamar će ukupno ove sezone brojiti čak 7.000 zaposlenika, od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, što je 400 više no što ih je bilo prošle godine. Polovicu njih čine sezonci.

Zanimljivo je spomenuti kako je Valamar usmjeren prema domaćem tržištu rada, pa tako većinu zaposlenika čini upravo lokalno stanovništvo.

Domaće tvrtke

U Valamaru ističu da se s posebnom pažnjom odnose prema svojim radnicima, a jednako tako i prema gostima. Valamar Collection Marea Suites je prvi Valamarov hotel s pet zvjezdica u Poreču, i u njemu se turistima pruža najviši nivo usluge. Gradnja Marea Collection Resorta započela je na jesen, te je uspješno završena u samo osam mjeseci, a hotel je službeno otvoren 8. lipnja. Na izgradnji je bilo angažirano 25 domaćih tvrtki te se radi o investiciji vrijednoj 140 milijuna kuna.

"Valamar Marea Collection Resort je dizajniran za odmor obitelji s djecom te je ovom investicijom proširena ponuda obiteljskog odmora u Poreču gdje će gosti moći uživati u luksuznim suiteovima s pogledom na more, u više od 200 četvornih metara atraktivnih bazena, novouređenoj plaži, restoranima, sportskim sadržajima i Maro ponudom za djecu svih uzrasta", istaknuo je Ozren Renko, direktor novog resorta.

Pri samom ulasku u lobby osjeća se toplina ovog hotela te je na prvi pogled zbog njegova uređenja vidljivo kako je namijenjen prvenstveno obiteljima. Sadrži 108 soba, od 36 pa do 52 četvorna metara. Hotel je trenutno 90 posto popunjen, a prve ovogodišnje recenzije preplavljene su pozitivnim komentarima. Sobe, koje u špici sezone mogu doseći cijenu i od preko 700 eura na noć, su očaravajuće. Posebno su tražene sobe sa "swim up" bazenom u koje gosti mogu doslovce uplivati.

Resort je vrijedan i zbog svojih bazena kojih ima šest, dva punjena slatkom vodom za djecu te ostali s morskom vodom. Vrijedi spomenuti i restoran Luna Beach Bar, s velikim staklenim prozorima i pogledom na more, koji radi u sklopu resorta, a nudi zanimljiva jela, uključujući ona domaća i morska koja posebno privlače turiste.

 

Pogled na Vrsar

 

Vrlo će uspješnu sezonu imati i već potpuno bukiran Istra Premium Camping Resort u Funtani, koji je vrata otvorio 1. lipnja. Riječ je o jednom od najboljih kampova na Mediteranu, u čiji je razvoj u posljednje dvije godine uloženo 280 milijuna kuna.

"Istra Premium Camping Resort ima veliki obiteljski Aquapark s čak 1.000 četvornih metara vodene površine, veliku zabavnu dvoranu s kinom, pozornicom, dječjim klubovima i igraonicama te Super Maro programima za djecu. Ima i jednu od najljepše uređenih Valamar plaža s pogledom na stari grad Vrsar, svoju Piazzu, restorane, barove, igrališta i glamping šatore te luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima", kaže Lea Sošić, direktorica razvoja proizvoda u Valamaru.

Svi koji žele kampirati ovdje morat će odvojiti od 300 do 400 eura po danu, dok se cijena za najluksuzniji smještaj, takozvane vile s privatnim bazenima, penje i do 700 eura.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom