HONG KONG

Unatoč izazovima, prihodi i dobit kineskog Lenova snažno porasli

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, uantoč izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak.

Godišnja neto dobit tog tehnološkog diva skočila je 72 posto na 2 milijarde dolara, uz rast prihoda za 10 milijardi dolara drugu godinu zaredom, na više od 71 milijardu dolara.

Svi glavni poslovni odjeli grupe bili su profitabilni tijekom cijele godine, sa snažnim zamahom u poslovnim sektorima mobitela, infrastrukture te rješenja i usluga.

Lenovo je uspješno prevladao izazove u makrookruženju i pokazao agilnost i otpornost u upravljanju u doba poremećaja u nabavnim lancima u cijeloj industriji, poremećajima zbog pandemije, geopolitičkim nesigurnostima i višom inflacijom, objavila je kompanija.

Trend digitalne i inteligentne transformacije nastavlja se ubrzavati, što grupi pruža snažne mogućnosti rasta, objavila je tvrtka.

Lenovo je nastavio jačati svoju konkurentnost kako bi potaknuo održivi profitabilni rast i udvostručio ulaganja u istraživanje i razvoj posljednjih godina.

Kompanija je, kako je poručila, uvjerena da jasnom strategijom, koristeći jedinstvenu konkurentsku prednost globalno-lokalnog modela i pravu ravnotežu između inovacije i učinkovitosti, može i ubuduće prevladati sve izazove i iskoristiti prilike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini