BERLIN

Siemens povećao tromjesečju dobit i prihode, priljev narudžbi solidan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemački gigant Siemens izvijestio je u četvrtak o snažnom skoku dobiti u četvrtom fiskalnom tromjesečju, ističući i kontinuirano solidan priljev narudžbi unatoč sumornom gospodarskom okruženju.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna operativna dobit u industrijskom odjelu, ključni pokazatelj poslovne izvedbe grupe, poskočila je 20 posto, na 2,6 milijardi eura.

Neto dobit na razini grupe više je nego udvostručena, na 1,3 milijardi eura.

Prihodi su porasli osam posto, na 24,5 milijardi eura. Vrijednost narudžbi uvećana je četiri posto, na 24,71 milijardu eura.

"Nastavljen je snažan priljev narudžbi, ponajprije zahvaljujući znatno većem obujmu narudžbi velike vrijednosti u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje", ističe se u poslovnom izvješću.

Izvršni direktor Joe Kaeser pritom upozorava da je "slabljenje globalnog gospodarstva nedvojbeno dobilo na zamahu u fiskalnoj 2019.".

Uprava je pesimistična i u prognozama za svjetsko gospodarstvo u 2020. godini.

"Očekujemo da će globalni makroekonomski trendovi ostati prigušeni u fiskalnoj 2020., pri čemu će rizici biti posebno povezani s geopolitičkom i geoekonomskom neizvjesnošću“, stoji u priopćenju.

Stoga za iduću godinu predviđaju "umjeren rast usporedivih prihoda, kada se isključe promjene valutnih tečajeva i efekti promjena u portfelju".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater