LONDON

SVJETSKA TRŽIŠTA: Europske burze na najvišim razinama u zadnje četiri godine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na europskim burzama u srijedu prijepodne cijene dionica dosegnule su najviše razine u zadnje četiri godine, nakon izjava američkog predsjednika Donalda Trumpa koje su oživjele nadu investitora u brzo rješavanje dugotrajnog trgovinskog spora s Kinom.

Paneuropski Stoxx 600 indeks oko 9,30 sati bio je u plusu 0,3 posto, na 408,6 bodova, što je njegova najviša razina u zadnje četiri godine. Najviše su pritom ojačale cijene dionica u rudarskom sektoru.

Istodobno, londonski Ftse indeks ojačao je 0,2 posto, na 7.418 bodova, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,08 posto, na 13.226 bodova, a pariški CAC 0,04 posto, na 5.927 bodova.

Trump je u utorak izjavio da SAD završava posao na sporazumu koji će okončati 16-mjesečni trgovinski rast, no istodobro je istaknuo i podršku Washingtona prosvjednicima u Hong Kongu, što bi mogla biti točka prijepora s Kinom.

Od pojedinačnih dionica, najviše je porasla cijena dionice finske strojarske kompanije Wartsila, za 3 posto, budući da je je JP Morgan podignuo ciljanu razinu cijene njezine dionice.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao je 0,28 posto, na 64,45 bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini