Adris grupa pokazuje brigu za radnike

Radnici Croatia osiguranja dobit će uskrsnice od 600 kuna

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Ilustracija (Manuel ANGELINI)

Dobre vijesti u jeku žestoke ekonomske krize stigle su iz Croatia osiguranja, kompanije koja djeluje u sastavu rovinjske Adris grupe. Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do lipnja iduće godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg kolektivnog ugovora.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada, priopćili su iz te kompanije.

„Unatoč trenutnim izazovnim okolnostima u kojima poslujemo sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati,” rekao je Davor Tomašković, predsjednik uprave Croatia osiguranja.

Predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske Miroslav Hraščec istaknuo je slijedeće: “Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja.”

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti 600 kuna prigodne nagrade za Uskrs. Navedenu isplatu Društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum