VELIK POSAO

Pulski Motortech surađuje s 3. majem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Pulski Motortech Consulting, vodeći proizvođač dizel-električnih agregata u Hrvatskoj i brodogradilište 3. maj potpisali su ugovor o kupoprodaji modula agregata za nužnost za novogradnju 514. Novogradnja 514, odnosno brod za prijevoz automobila i kamiona bio je dio stečajne mase Uljanika koji je kupilo Ministarstvo financija te je početkom travnja Vlada na svojoj sjednici odobrila zaduženje za završetak gradnje u iznosu od 22 milijuna eura.

Velik je to posao za 3. maj kojim se nastoji potaknuti revitalizacija hrvatske brodogradnje, pri čemu Motortech kao najpoznatiji proizvođač dizel-električnih agregata u Republici Hrvatskoj ima nezaobilaznu ulogu u dobavi brodske opreme.

Od strane Brodogradilišta 3. maj ugovor je potpisao direktor Edi Kučan, a potpis za Motortech Consulting stavio je direktor Livio Bolković koji je pritom napomenuo kako je to nastavak dugogodišnje uspješne suradnje ovih dviju tvrtki.

"Do konca ove godine očekujemo i potpisivanje novog ugovora, vezanog uz isporuku dizel-električnog agregata u nužnosti za novi polarni kruzer koji se treba izgraditi u Brodogradilištu 3. maj", istaknuo je direktor Bolković. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi nešto više od milijun kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini