PROVIDENCE

Proizvođač DnD-a Hasbro s kvartalnim skokom prihoda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki proizvođač igračaka Hasbro u ponedjeljak je izvijestio o 54-postotnom skoku kvartalnih prihoda potaknutom rastućom potražnjom za igrom „Dungeons & Dragons“, dok se njegova filmska i televizijska produkcijska jedinica oporavila nakon godinu dana pandemijske blokade.

Ukupni neto prihodi porasli su na 1,32 milijarde dolara u tromjesečju koje je završilo 27. lipnja.

Hasbro je u drugom tromjesečju izvijestio o prilagođenoj neto dobiti od 145,4 milijuna dolara, odnosno 1,05 dolara po dionici, u usporedbi s 2,7 milijuna dolara, odnosno dva centa po dionici godinu dana ranije.

Dionice kompanije u ponedjeljak su porasle 2,3 posto na burzi potaknute poslovanjem u TV produkciji.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci ta jedinica je predstavila drame 'Cruel Summer' i 'Rookie' te je potpisala proizvodnju novih sadržaja dječjih emisija 'My Little Pony' i 'Peppa Pig'.

Prihod od zabavnih sadržaja, koji uključuje produkcijski studio Entertainment One i druge filmske tvrtke, skočio je 47 posto u tromjesečju.

Prodaja igračaka temeljenih na likovima iz filmskih franšiza porasla je nakon povratka Marvelovih heroja u obliku serije 'The Falcon and the Winter Soldier' i filma 'Black Widow'.

U međuvremenu, potražnja za društvenim i igrama uloga, koja je naglo porasla tijekom pandemije kad su se roditelji okrenuli igračkama kako bi djeca bila sretna, također je bila jaka.

Prihodi o potrošačkih proizvoda, koji uključuju vodeće brendove igračaka poput Nerfa i Play-Doha, kao i igračke temeljene na filmskim franšizama, porasli su za 33 posto, na 689,2 milijuna dolara.

Unatoč tome, proizvođač Monopolyja zadržao je svoj dvoznamenkasti godišnji ciljani rast prihoda, budući da očekuje rast cijena roba i zastoje u opskrbi koji potiču zabrinutost oko potražnje u vremenu blagdanskih kupovina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum