ZAGREB

Poslodavci pozdravljaju produženje rada trgovina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravila je u srijedu odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je, kako kažu, prihvatio njihovu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina te će one iduća tri dana raditi od 7 do 20 sati.

"Stožer je ispunio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati, a vrijedit će sutra, u petak i u subotu", ističu.

Iz HUP - Udruge trgovine napominju kako su u cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samim dućanima, a s obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane koji su povezani s povećanim zahtjevima potrošača, predložili Stožeru dopunu odluke o radnom vremenu.

Poslodavci u trgovini mole stožer da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati.

Iz HUP-Udruge trgovine pozivaju sve kupce da maksimalno poštuju sve upute stožera.

"Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije koronavirusa", navodi se u priopćenju.

Također se ističe kako članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim korona virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promjenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater