KUALA LUMPUR

Pandemija donijela rekordnu dobit vodećem svjetskom proizvođaču medicinskih rukavica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vodeći proizvođač medicinskih rukavica u svijetu Top Glove izvijestio je u utorak o rekordnoj dobiti u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji za zaštitnom opremom u pandemiji koronavirusa.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s veljačom neto dobit veća je gotovo 25 puta nego u istom razdoblju godine ranije, poskočivši na 2,87 milijardi ringgita (695,93 milijuna dolara), objavila je malezijska tvrtka u burzovnom podnesku.

Prihodi su joj više nego učetverostručeni, na 5,37 milijardi ringgita.

U Top Gloveu rezultate pripisuju snažnoj potražnji u vrijeme pandemije koronavirusa, poboljšanoj učinkovitosti proizvodnje i višim prosječnim cijenama.

Napominju i da im je dobit u prvoj polovini tekuće financijske godine koja završava u kolovozu premašila ukupnu dobit u proteklih 20 godina.

Procjenjuju da će globalna potražnja za rukavicama nakon pandemije vjerojatno rasti 15 posto godišnje, u usporedbi s 10 posto godišnje u razdoblju prije pojave koronavirusa.

"Iako će se potražnja nakon pandemije vjerojatno stabilizirati, skupina očekuje da se neće vratiti na pretpandemijsku razinu zbog pojačane svijesti o nužnoj higijeni, kao i neizvjesnosti oko suzbijanja pandemije COVID-a 19", priopćili su iz tvrtke.

Sumnja u prisilni rad

Kompanija je u međuvremenu angažirala savjetodavnu tvrtku radi analize poslovne prakse i poštivanja ljudskih prava nakon što je američka uprava prošle godine zabranila uvoz proizvoda njihove dvije podružnice zbog sumnje na prisilni rad.

„Mišljenje neovisnog konzultanta od siječnja 2021. bilo je da unutar skupine nema sustavnog prisilnog rada", rekao je u utorak izvršni direktor Top Glovea Lim Cheong Guan.

Impactt je priopćio da ih je Top Glove angažirao da provode kvartalne provjere tijekom godinu dana do kolovoza 2021.

„Uzimajući u obzir trenutne aktivnosti skupine, ti nalazi ne predstavljaju sustavni prisilni rad“, priopćio je.

Konzultant je riječima izvršnog direktora Top Glovea potvrdio i da je kompanija provela u djelo planirane korekcijske mjere koje je izložila SAD-u radi analize i odobrenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater