KUALA LUMPUR

Slabija potražnja srezala dobit i prihod malezijskog proizvođača rukavica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Malezijski proizvođač medicinskih rukavica Top Glove izvijestio je u petak da su mu dobit i prihod oštro pali u četvrtom fiskalnom tromjesečju zbog slabljenja potražnje paralelno ubrzanom cijepljenju ljudi širom svijeta protiv covida 19.

U razdoblju od lipnja do kolovoza neto dobit najvećeg proizvođača medicinskih rukavica za jednokratnu upotrebu gotovo je prepolovljena, na 607,9 milijuna ringgita (145,88 milijuna dolara).

Prihod je pao za 32 posto, na 2,11 milijardi ringgita, pokazao je podnesak za burzu.

„Rezultati su bili slabiji zbog normalizacije potražnje nakon masovnog cijepljenja, što je dovelo do smanjenja obujma prodaje i cijena, koje nije pratio i odgovarajući pad cijena sirovina", priopćila je kompanija.

Udio prihoda u SAD-u u ukupnom prihodu grupe potonuo je s 15 na samo četiri posto, ali bi se trebao "potpuno normalizirati" nakon ukidanja zabrane uvoza, dodali su.

SAD je prije godinu dana zabranio uvoz Top Gloveovih rukavica, tvrdeći da kompanija u proizvodnji koristi prisilni rad. Zabrana je narušila ugled kompanije u razdoblju snažnog rasta prodaje i prihoda zbog pandemije, ali Washington ju je prošlog tjedna ukinuo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater