ZAGREB

OTP banka započela s prikupljanjem prijava za odobrenje moratorija na kredite

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

OTP banka započela je s prikupljanjem prijava klijenata za odobrenje moratorija na kredite, a mjere su dostupne i klijentima sa zagrebačkog područja pogođenima potresom, priopćili su iz OTP-a.

Klijenti te banke zahtjev mogu uputiti i web obrascem dostupnim od srijede, 1. travnja, na www.otpbanka.hr  

U priopćenju se navodi da je u proteklih nekoliko dana OTP banka intenzivno radila na uspostavljanju modela za pomoć i olakšanje plaćanja kreditnih obveza svim klijentima kojima su preventivne mjere suzbijanja širenja COVID-19 ozbiljno narušile ili će narušiti sposobnost uredne otplate financijskih obveza. Dodatno, banka ovim mjerama obuhvaća i klijente koji su pogođeni potresom koji je zadesio područje Zagreba, u nedjelju, 22. ožujka.

Iznimno, ako klijent nije u mogućnosti putem weba predati zahtjev, može ga predati i fizički u poslovnici banke na za to predviđenom obrascu, ali banka preporuča da se to izbjegava zbog važećih mjera. Klijente se upućuje i da za sve dodatne informacije izbjegavaju dolazak u poslovnicu, nego da sve upite šalju e-mailom na info@otpbanka.hr ili pozivom Kontakt centru na besplatni info telefon 0800 21 000 21.

Sve klijente kojima trenutna situacija nije narušila visinu redovnih primanja banka  moli da nastave s urednom otplatom obveza, kako bi svi oni kojima je pomoć namijenjena i nužna istu dobili na vrijeme.

OTP banka  odobravat će moratorij na minimalno tri mjeseca uz mogućnost daljnjeg produljenja roka otplate za sve vrste kredita: stambene, gotovinske, turističke, hipotekarne i auto kredite.

Dodatno, banka je već klijentima koji koriste pozajmice na tekućim računima odgodila ažuriranje limita dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu do 1. srpnja i u slučaju da su im u proteklom razdoblju od 6 mjeseci prosječna primanja smanjena.

Za svoje poslovne klijente OTP banka putem FINA-e prikuplja prijave u svrhu korištenja mjera pomoći gospodarstvu zbog provedbe preventivnih mjera širenja virusa COVID-19, a poslovni klijenti mogu se prijaviti za  odgodu otplate kredita, reprogram kredita i kredita za likvidnost.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum