ZAGREB

Nedjeljom će raditi samo neki Pevexovi centri, uz znatno bolje plaćeni rad

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Za 13 Pevexovih trgovačkih centara nedjelja postaje neradni dan, dok će u preostalih 12 radno vrijeme nedjeljom biti znatno kraće u odnosu na ostale dane, a onima koji budu raditi nedjeljom satnica se povećava za 50 posto, izvijestili su u četvrtak iz Pevexa.

U priopćenju se navodi da je ta odluka donesena nakon analize i više testnih neradnih nedjelja nakon odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite tijekom borbe protiv pandemije koronavirusa o zabrani nedjeljnog rada.

Dosadašnji rad nedjeljom Pevexovim zaposlenicima bio je plaćen 35 posto više u odnosu na ostale dane.

Predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević istaknuo je da su u Upravi intenzivno analizirali i promišljali o samoinicijativnom ukidanju rada nedjeljom.

"Tijekom zabrane rada nedjeljom promet se prelio na druge dane u tjednu i nismo imali znatne gubitke zbog neradne nedjelje. Međutim, morali smo  razmišljati o tome što će se dogoditi ako mi ne radimo spomenutog dana, a konkurencija nastavi nakon prestanka mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite", kaže Lovrinčević.

Trgovački centri u kojima nedjelja ostaje radna, ali s radnim vremenom od 8 sati do 14 sati su: Jankomir, Sesvete, Novi Zagreb, Žitnjak, Osijek, Pula, Kukuljanovo, Škurinje, Zadar, Šibenik, Split i Varaždin.

Pevex zbog neradne nedjelje neće otpuštati zaposlenike, kaže se u priopćenju.

"Pratit ćemo situaciju i analizirati poslovanje, možda nakon nekog vremena napravimo korak više, ali i dalje ćemo se zalagati da rad nedjeljom regulira država, kako bi imali zadovoljne radnike, ne samo u Pevexu, već i šire", najavljuje Lovrinčević.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini