ZAGREB

Nastavak drugog kruga konzultacija s javnošću o Strateškom planu ZPP-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo poljoprivrede je 20. listopada 2021. godine u Iloku započelo drugi krug konzultacija s javnošću o strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027., te su ovoga tjedna održane radionice i u Slavonskom Brodu i Varaždinu, priopćeno je u petak iz tog ministarstva.

Konzultacije se nastavljaju u drugim hrvatskim gradovima - u Pazinu 25. listopada, Gospiću 26. listopada, Zadru 27. listopada i Zagrebu 29. listopada 2021. godine. Za radionice se zainteresirani mogu prijaviti na poveznicama objavljenim na stranicama spomenutog ministarstva. 

Sudjelovanje je moguće jedino uz važeću Covid potvrdu, a uživo će se prenositi radionica u Zagrebu. 

Uvjet za korištenje sredstava poljoprivrednih fondova je izrada Strateškog plana koji će obuhvatiti izravna plaćanja, sektorske mjere potpore te mjere potpore ruralnom razvoju, a kojim će se hrvatskim poljoprivrednicima staviti na raspolaganje 3,42 milijarde eura u razdoblju od 2023. do 2027.

Do tada je prijelaznom uredbom za poljoprivredu u 2021. i 2022. za mjere ruralnog razvoja osigurano 1,5 milijardi eura, uz 131 milijun eura za provedbu reformi u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of