ZAGREB

Ministarstvo mora: Hrvatskoj zastavi odano priznanje Obalne straže SAD-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak da je putem dopisa Obalne straže SAD-a obaviješteno da su brodovi hrvatske državne pripadnosti temeljem ostvarenih rezultata u proteklom trogodišnjem razdoblju ispunili najviše kriterije sigurnosti sukladno programu kvalitete - QUALSHIP 21.

Uvjet za postizanje kriterija za QUALSHIP 21 vrlo je visok, jer broj zaustavljanja brodova u lukama SAD-a mora biti manje od 1 posto u trogodišnjem razdoblju, što su brodovi hrvatske državne pripadnosti i ostvarili, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Kako nadalje ističu, osnova za ispunjavanje kriterija bili su izvrsni rezultati inspekcijskih pregleda Države luke (PSC) naših brodova u američkim lukama.  

"Unaprjeđenje statusa hrvatskih brodova udovoljavanjem kriterija kvalitete QUALSHIP 21 vrijedan je uspjeh postignut zalaganjem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskog registra brodova i hrvatskih brodara čiji brodovi plove u međunarodnoj plovidbi", zaključuje se u priopćenju. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum