ZAGREB

Milanović s predstavnicima Dogus Grupe o novim investicijama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima turske Dogus grupe o njezinom dosadašnjem poslovanju u Hrvatskoj i daljnjim investicijama koje bi trebale započeti u jesen, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika RH.

U izaslanstvu tvrtke Dogus Group bili su predsjednik i glavni izvršni direktor Ferit F. Sahenk, potpredsjednik Hüsnü Akhan i regionalni direktor Burak Baykan.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem poslovanju Dogus Grupe u Hrvatskoj, kao i o novim poslovnim prilikama, navodi se u priopćenju.

Predstavnici Dogus Grupe najavili su predsjedniku kako će s novim ciklusom investicija započeti u jesen ove godine te ga informirali o namjeri sudjelovanja u projektima izgradnje i obnove hrvatske infrastrukture.  

Inače, Dogus grupa jedna je od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam, a u Hrvatskoj je prisutna više od 10 godina. 

S ulaganjima je u Hrvatskoj započela akvizicijom marine D-Marin Mandalina u Šibeniku, nakon čega su uslijedile i akvizicije D-Marin Dalmacija u Sukošanu te D-Marin Borik u Zadru.  

U marini Mandalin 2015. godine otvorila je hotel D-Resort Šibenik, svoje prvo greenfield ulaganje u Hrvatskoj, vrijedno 26 milijuna eura. U Hrvatskoj Dogus grupa posjeduje još i boutique hotel – Villu Dubrovnik te hotel Maraska u Zadru. 

Sveukupno, grupa je tijekom deset godina u Hrvatsku uložila 270 milijuna eura te zaposlila oko 350 pretežno domaćih radnika. U međuvremenu, početkom 2020. prodala je brend D-marin, odnosno tri marine, investicijskom fondu CVC Capital partners iz Luksemburga. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini