ZADAR

Zadar: Počeli radovi na prvom Hyatt hotelu u Hrvatskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Radovi na prvom Hyatt hotelu u Hrvatskoj, vrijedni oko 55 milijuna eura, svečano su u srijedu otvoreni na prostoru nekadašnje tvornice Maraska u centru Zadra, a predstavnici investitora, turske Dogus grupe finalizaciju projekta očekuju tijekom 2024. godine.  

"U prošlosti smo ulagali u turistički sektor, u marine i hotele u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Drago nam je što sada ulažemo u ovu povijesnu zgradu Maraske, koja će služiti hrvatskom turizmu s našim dugogodišnjim partnerom Hyattom. Također, planiramo investirati i u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela, čime će ukupna investicija iznositi 120 milijuna eura", rekao je predsjednik uprave i CEO Dogus grupe Ferit Sahenk, koji vjeruje da će time dodatno osnažiti urbanu kvalitetu destinacije.

Na obilježavanju početka radova Hyatt Regency Zadar Maraska hotela bila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koju veseli što je Dogus grupa izabrala Hrvatsku i Zadar za svoj prvi Hyatt hotel.

"Zašto baš grad Zadar? Grad je to bogate povijesti, kulturne baštine, prirodnih ljepota, sportskih postignuća. Grad će s ovim projektom, osim na kvaliteti, dobiti na što boljem pozicioniranju na turističkom tržištu, za sebe kao i za cijelu Hrvatsku", istaknula je. 

Podsjetila je kako je Vladin cilj razvoj cjelogodišnjeg, održivog i kvalitetnog turizma, a bez kvalitete nema održivosti.

"Upravo smo zato osigurali 1,2 milijarde eura, prvi put dosada, za ciljane investicije u hrvatskom turizmu koje su usmjerene na zelenu digitalnu tranziciju turističkog sektora, investicije koje su namijenjene ponajprije zdravstvenom i sportskom, aktivnom turizmu", rekla je Brnjac.

Taj se projekt, kako je istaknula, već počeo provoditi kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO).

"U fazi natječaja, za koji očekujemo velik interes, je 289 milijuna eura. Veseli nas kad vidimo da se ovakve investicije događaju i ciljano su planirane u hrvatskom turističkom sektoru", rekla je ministrica. 

Potpredsjednik za razvoj u Hyattu Takuya Aoyama zadovoljan je što na ovom projektu surađuju upravo s Dogus grupom.

"Vjerujemo da Hyatt Regency Zadar Maraska hotel neće proći nezapaženo na ovoj predivnoj lokaciji koja je simbol zadarske povijesti 20. stoljeća te da će postati poželjno 'go-to' mjesto, ne samo za izvrstan odmor, nego i za različita društvena događanja i poslovne sastanke", rekao je. 

Predstavnici Dogus grupe i lanca Hyatt najavili su da će hotel i svi prateći sadržaji biti otvoreni tijekom 2024. godine, a u prvom hrvatskom Hyatt Regency hotelu planirano je zapošljavanje do 140 radnika. 

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska, koji se uređuje u kompleksu nekadašnje tvornice Maraska, imat će 133 smještajne jedinice na razini pet zvjezdica, restorane, spa zonu, konferencijsku dvoranu na 400 četvornih metara.

Uz hotel, gradit će se i stambeni kompleks s 208 stanova, a predviđena je i gradnja nove dvotračne ceste koja će povezivati Trpimirovu obalu s Ulicom Miroslava Krleže.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater