KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Ministar Zdravko Marić o svom povlačenju iz vlade: Najbolje je vrijeme za odlazak, NEMAM DOGOVOREN ANGAŽMAN

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak kako je najbolje vrijeme za njegovo povlačenje iz vlade jer su ostvareni svi najvažniji ciljevi u području javnih financija, te istaknuo da za sada nema dogovoren novi radni angažman.  

Na press konferenciji nakon sjednice vlade Marić je rekao da će izvjesna odluka Ecofina o ulasku Hrvatske u eurozonu idući tjedan biti "točka na i" njegova angažmana u vladi te da su time zaokružena postignuća vlade u području javnih financija.

"Rezultati opipljivi, ciljevi i prioriteti koji su zadani su ostvareni", rekao je Marić.

"Ono što osjećam je osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti i ponosa što sam svih ovih godina bio dio tima koji je sve ovo napravio. Isto taj osjećaj mi govori da je trenutak za donijeti ovu odluku. Ovo je najbolji trenutak", istaknuo je.

Poručio je građanima da "unatoč svim izazovima RH na gospodarskom i financijskom planu stoji bolje nego ikad" te je puno otpornija na krize nego ranije.

"Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i da idem nekim drugim vodama", rekao je Marić.

Što se tiče nasljednika, Marka Primorca, rekao je da ga zna profesionalno i da su surađivali.

"Predajem palicu nekom tko će, siguran sam, jako dobro raditi", rekao je Marić.

Istaknuo je također da "u ovom trenutku" nema "dogovoren, ugovoren ili obećan angažman s nekom državnom hrvatskom ili europskom institucijom niti bilo kojom privatnom kompanijom ni firmom" i da je to tako zbog njegovih osobnih principa i zakonskih odredbi.

Funkciju ministra ocijenio je svojo drugom najvažnijom životnom ulogom nakon očinske.

Kazao je i da je zdravstveno i psihofizički dobro i "u najboljim godinama".

Na potpori je zahvalio premijerima Plenkoviću i Tihomiru Oreškoviću, svima bivšim i sadašnjim kolegama i kolegicama, članovima vlade, HDZ-u i građanima te svojoj obitelji i medijima.

"Ovo je moja vlada, bit će i ostat će i želim ih sve najbolje", zaključio je, a posebno emotivan i na rubu suza bio je prilikom zahvale kolegama u Ministarstvu financija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater