BENGALURU/NEW DELHI

Indija ograničila izvoz lijekova zbog koronavirusa, na popisu i paracetamol

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Indija, glavni svjetski dobavljač generičkih lijekova, ograničila je u utorak izvoz 26 farmaceutskih sastojaka i lijekova, uključujući paracetamol, zbog poremećaja u lancima nabave povezanima s epidemijom koronavirusa.

Indijski proizvođači lijekova nabavljaju gotovo 70 posto aktivnih farmaceutskih sastojaka (API) u Kini, žarištu epidemije. Stručnjaci u tom sektoru procjenjuju da će se vjerojatno suočiti s nestašicom ako epidemija potraje.

„Ograničavamo izvoz određenih API-ja i lijekova koji se na njima baziraju. Odluka stupa na snagu odmah i vrijedi do daljnjeg”, rekao je generalni direktor za vanjsku trgovinu, ne precizirajući razmjere ograničenja.

Zabrana obuhvaća 26 sastojaka i lijekova koji se na njima baziraju. Ukupno oni čine 10 posto indijskog izvoza lijekova i sastojaka.

„U sljedećih nekoliko mjeseci moguća je nestašica nekih od navedenih molekula, čak i ako ne uvedemo zabranu. Ako koronavirus ne bude suzbijen, ona će biti akutna", naglasio je Dinesh Dua, čelnik Vijeća za promociju izvoza farmaceutskih proizvoda, tijela u sastavu indijskog ministarstva trgovine.

Vlada je danas objavila da je koronavirus utvrđen kod šest osoba koje su bile u kontaktu s pacijentom zaraženim u glavnom gradu New Delhiju. Ljudi su u karanteni, a uzorci su poslani Nacionalnom institutu za virusologiju radi potvrde.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum