PARIZ. 3. ožujka 2020. (Hina/dpa) - Francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire pokrenuo je u utorak istragu o navodnom skoku cijena gela za dezinfekciju ruku

I Francuska pokrenula istragu o naglom skoku cijena gela za dezinfekciju ruku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire pokrenuo je u utorak istragu o navodnom skoku cijena gela za dezinfekciju ruku, upozorivši da su neprihvatljive špekulacije koje se baziraju na strahu od zaraze koronavirusom.

Le Maire je na Twitteru napisao da je obaviješten da su se cijene gela u nekim trgovinama i na Internetu udvostručile ili čak utrostručile.

Vlasti preporučuju često pranje ruku kao mjeru zaštite od zaraze koja je izbila u Kini krajem prošle godine. U Francuskoj je trenutno koronavirusom zaraženo više od 190 ljudi, od kojih je troje umrlo.

„Neprihvatljiva bi bila čak i naznaka špekulacije koja bi se bazirala na koronavirusu, upozorio je Le Maire.

Dodao je da je ministarstvo pripremilo nacrt uredbe kojom će se regulirati cijene dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih maski. Ona će stupiti na snagu ukoliko se praksa lihvarskih cijena raširi, istaknuo je Le Maire.

Talijanske su vlasti već prošlog tjedna pokrenule istragu o 'napuhanim' cijenama zaštitnih maski i dezinficijensa zbog velike potražnje koju je potaknuo veliki broj zaraženih koronavirusom. Trgovci su suočeni i s kaznenim prijavama, između ostalog i zbog neistinitih tvrdnji da njihovi proizvodi štite od virusa.

Neki su prodavali maske po cijeni od čak 5.000 eura po komadu, navela je agencija dpa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater