ZAGREB

HZZ: Dopunjena lista zanimanja za koje ne treba provoditi test tržišta rada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u petak je donijelo odluku o dopuni liste zanimanja za koja se ne mora provoditi test tržišta rada, a riječ je o zanimanjima iz djelatnosti ugostiteljstva i turizma.

"Navedena odluka donesena je u svrhu osiguravanja potrebne radne snage u djelatnosti turizma i ugostiteljstva", ističu iz HZZ-a.

Kako je djelatnost turizma i ugostiteljstva vezana uz jadranske županije i toplički turizam te Grad Zagreb "lista zanimanja dopunjena je samo u županijama u kojima postoji manjak tražene radne snage, dok se za ostala područja u slučaju potrebe zapošljavanja stranih radnika provedi test tržišta rada".

Lista zanimanja za koje poslodavac nije dužan zatražiti provedbu testa tržišta rada dopunjena je sa zanimanjima konobar i kuhar za Istarsku županiju, Primorsko- goransku županiju, Zadarsku županiju, Ličko-senjsku županiju, Šibensko-kninsku županiju, Splitsko- dalmatinsku županiju, Dubrovačko- neretvansku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Međimursku županiju, Krapinsko-zagorsku županiju i Varaždinsku županiju.

Lista je također dopunjena i zanimanjima u sezonskim poslovima za koje poslodavac nije dužan zatražiti provedbu testa tržišta rada i to za zanimanja sobar, čistač, pomoćni kuhar i pomoćni konobar za Istarsku županiju, Primorsko- goransku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko- kninsku županiju, Splitsko-dalmatinsku županiju, Dubrovačko-neretvansku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater