NOVALJA/ZAGREB

HEP otvorio novu pogonsko - poslovnu zgradu u Novalji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska elektroprivreda (HEP) u srijedu je u Novalji otvorila novu pogonsko-poslovnu zgradu Elektrolike Gospić, vrijednu pet milijuna kuna, a ulaganja HEP ODS-a u Ličko-senjskoj županiji u razdoblju 2018.-2020. godine iznose 100 milijuna kuna, izvijestili su iz HEP-a. 

Nova pogonsko-poslovna zgradu HEP-Operatora distribucijskog sustava (HEP ODS) Elektrolike Gospić u Novalji doprinijet će efikasnijem pružanju usluga korisnicima na sjevernom dijelu otoka Paga, a otvorili su je predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić. 

Nastavak HEP-ovog investicijskog ciklusa i ulaganja, u kojima je snažno zastupljena domaća komponenta, iznimno su važni za razvoj i stabilnost hrvatskog gospodarstva, rekao je Barbarić, podsjećajući da je plan investicija HEP grupe u ovoj godini vrijedan gotovo pet milijardi kuna.

"Trenutno je najveći projekt, ne samo na području Ličko-senjske županije, nego i najveći projekt HEP-a u samostalnoj Hrvatskoj, druga faza Hidroenergetskog sustava Kosinj - Senj 2. Fizička realizacija tog projekta, vrijednosti 3,4 milijarde kuna, nedavno je započela početkom izgradnje pristupne ceste Studenci-Sklope", istaknuo je Barbarić.

Iz HEP-a ističu kako će u novoj će zgradi Elektrolike Gospić u Novalji korisnici u poboljšanim uvjetima moći dobiti sve usluge u nadležnosti HEP ODS-a, poput izdavanja elektroenergetskih suglasnosti, prijepisa vlasništva ili usluga uz očitanje stanja brojila. Nova zgrada će omogućiti i odgovarajuće uvjete za rad terenske jedinice Karlobag, koja zbog snažnog razvoja turizma, na mrežu u Novalji i okolici godišnje priključi oko 300 novih korisnika, navode iz HEP-a. 

Nova pogonsko-poslovna zgrada HEP ODS-a u Novalji dio je ulaganja u distribucijsku mrežu i objekte u Ličko-senjskoj županiji, koja će na kraju razdoblja 2018.-2020. iznositi gotovo 100 milijuna kuna.

Od aktualnih projekata iz HEP-a pritom izdvajaju projekte stvaranja preduvjeta za povećanje snage u tvornici Kalcit u Gospiću te za priključenje proizvođača električne energije u gospodarskoj zoni Smiljan, kao i rekonstrukciju mreže radi prijelaza na napon 20 kilovolti (kV) na području Senja i Otočca.

Predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić vjeruje kako će se dobra suradnja s HEP-om nastaviti i dalje kroz druge projekte koji će unaprijediti kvalitetu života i gospodarstvo u toj županiji, prenose iz HEP-a u priopćenju. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom