PRAG

Česka Zbrojovka kupuje američki Colt

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Češki proizvođač oružja Česka Zbrojovka Group (CZG) objavio je u petak da je sklopio ugovor o kupnji američkog Colta, dobavljača američke vojske čije je ime dobro poznato ljubiteljima vesterna.

Colt je poznat po revolveru koji je početkom 19. stoljeća izumio njegov utemeljitelj Samuel Colt. Opskrbljuje oružjem američku vojsku dulje od 175 godina, a klijent su mu i kanadske oružane snage.

Češki CZG spada pak među vodeće proizvođača malokalibarskog oružja u Europi. Proizvodi brendove poput CZ-a, Dan Wessona, Brno Riflesa i 4M Systemsa, a zapošljava 1.650 radnika širom svijeta.

Zbrojovka će prema "konačnom ugovoru" kupiti sve Coltove dionice za 220 milijuna dolara i dodati još milijun svojih novoizdanih dionica.

„Spajanje je strateški korak za obje strane“, rekao je predsjednik češke tvrtke Lubomir Kovarik, dodajući kako je ponosan što će portfelju pridružiti tako „ikoničan brend“ u portfelju.

Strateška kombinacija dvije tvrtke pruža značajne mogućnosti za rast, rekao je pak izvršni direktor američke tvrtke Dennis Veilleux.

Dogovor moraju odobriti regulatori za tržišno natjecanje a očekuje se da će biti zaključen u drugom tromjesečju 2021., stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater