ZAGREB

BizHack Hackathon - pobjednici braća Grepo za rješenje e-LIMUN

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pobjednici prvog virtualnog poduzetničkog natjecanja "BizHack Hackathon"  su braća Dejan i Milan Grepo iz Splita, za rješenje e-LIMUN odnosno B2B platformu koja bi povezivala pružatelje usluga za poduzetnike s tražiteljima usluge, izvijestili su u ponedjeljak iz HGK.

Hrvatska gospodrska komora (HGK) u priopćenju podsjeća da je završio prvi 48-satni BizHack Hackathon, online natjecanje rješavanja izazova pokretanja poduzetništva u Hrvatskoj, koje je Komora organizirala uz podršku organizacije Lean Startup Hrvatska.

Šestero finalista BizHacka pred stručnim je žirijem prezentiralo finalna rješenja, a najbolja tri odabrana su s obzirom na poslovni (tržišni) potencijal, izvedivost rješenja i kvalitetu finalne prezentacije.

Prvo mjesto i nagradu od 20 tisuća kuna dobila su braća Grepo za rješenje e-LIMUN, za koje je žiri procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda, ističu iz HGK.

Preko aplikacije e-LIMUN poduzetnici mogu zatražiti rješavanje svih administrativnih poslova za pokretanje, kao i za vođenje poslovanja. 

"Poruka za buduće hackere je - ako imate znanje ili dobru ideju, a ne iskoristite je, isto je kao da imate limun od kojega niste napravili limunadu", rekao je Dejan Grepo, dodajući kako im je vrijedno iskustvo i kontakt s mentorima i trenerom koji su im dali dobre savjete prilikom realizacije projekta.

Drugo mjesto i 10 tisuća kuna osvojio je Blank! Tim, koji čine student FER-a Fran Čudina, studentica Filozofskog fakulteta Ania Tuljak, student EFZG-a Ante Bilić i inženjer računarstva Erik Matošević.

Oni su predstavili virtualnog poslovnog asistenta Tvrtko, AI chatbot kojem bi korisnici jednostavno pristupili putem WhatsAppa te na jednom mjestu došli do provjerenih podataka i informacija potrebnih za otvaranje i vođenje željene tvrtke.

Treće mjesto i nagrada od pet tisuća kuna pripala je timu WIP iz Osijeka, u kojem su Pero Jaman, Tomislav Galbo i Marin Gace, za rješenje FT1P ili "Fali ti 1 papir". Platforma bi korisnicima na jednom mjestu dala pregled svih potrebnih informacija o otvaranju željenoga poduzeća i smanjila jaz komunikacije institucija i poduzetnika početnika.

BizHack Hackathon je, kako navode iz HGK, okupio više od 100 sudionika, trenera i mentora, a predstavljena su kreativna i zanimljiva rješenja za poticanje poduzetništva u Hrvatskoj.

Direktorica Centra za inovacije i EU projekte HGK Danijela Ćenan ističe kako je odlično što se predložena rješenja svih finalista, a osobito pobjednička, nadovezuju na postojeće e-usluge u sklopu platforme Digitalna komora, kao i na nedavno lansiranu Nacionalnu inovacijsku platformu koja potiče suradnju i razmjenu ideja, tehnologije i znanja poduzetnika, akademske zajednice i javnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater