dzs

U ožujku promet industrije porastao 0,6 posto na godišnjoj razini

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ukupni promet industrije u ožujku je porastao za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, dok je na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču, pao za 0,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u ožujku je, prema istom mjesecu 2023., na domaćem tržištu porastao za 3,9 posto, dok je na nedomaćem pao za 4,7 posto.

U odnosu na veljaču., u ožujku je promet na domaćem tržištu porastao za 2,2 posto, dok je na nedomaćem pao za 0,6 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama, u ožujku je, u usporedbi s ožujkom 2023. godine, ukupna prodaja netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za sedam posto, a kapitalnih proizvoda za 1,2 posto. Ukupna prodaja energije manja je, pak, za 33,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 30,5 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,9 posto. 

Na mjesečnoj razini, po industrijskim grupacijama, u ožujku je, u usporedbi s veljačom, ukupna prodaja energije manja za 50,8 posto, a intermedijarnih proizvoda za 8,9 posto. Istodobno je  ukupna prodaja kapitalnih proizvoda veća za 15,3 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 6,5, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,7 posto.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter