financijska agencija

Iz Fine podsjećaju na krajnji rok za dostavu financijskih izvještaja za 2023.

| Autor: Hina
(Snimio Mateo Levak / Novi list)

(Snimio Mateo Levak / Novi list)


Financijska agencija (Fina) izvijestila je u ponedjeljak da je od ukupno 174,294 obveznika do sada njih 45.236 predalo godišnji financijski izvještaj za 2023. godinu te podsjetila da je zakonski rok za njihovu predaju do 30. travnja, a za javnu objavu šest mjeseci po isteku poslovne godine.

S obzirom na to da se bliži zakonski rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2023. godinu, Fina poziva sve poduzetnike da na vrijeme predaju svoje izvještaje te izbjegnu plaćanje kazne. 

Izvještaje poduzetnici mogu dostaviti putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata, zatim putem Fininog Virtualnog šaltera - online servisa za predaju dokumentacije, poštom te osobno u svim Fininim poslovnicama.

Za obveznike koji ne dostave godišnji financijski izvještaj i svu propisanu dokumentaciju za statističke i druge potrebe i/ili u svrhu javne objave, propisana je novčana kazna u iznosu od 1.320 do 13.270 eura, a odgovornoj osobi u iznosu od 660 do 2.650 eura, upozorili su iz te agencije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of