salori

Pedesetak izlagača na 19. Sajmu lova, ribolova i kontinentalnog turizma

| Autor: Hina
Ilustracija (M. Smolčić)

Ilustracija (M. Smolčić)


Pedesetak izlagača okupilo se na 19. Sajmu lova, ribolova i kontinentalnog turizma (SALORI), koji se održava od danas do 14. travnja u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Uz predstavljanje lovačkih i ribolovnih saveza i društava te opreme za lov i ribolov na sajmu će se predstaviti mogućnosti razvoja kontinentalnog, lovnog i ribolovnog turizma.

Na otvorenju Sajma državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić istaknuo je kako su lov i ribolov značajni za turističku promociju, s obzirom da u Hrvatskoj imamo gotovo 69 tisuća lovaca te više od 76 tisuća ribolovaca. 

"Ti sektori imaju veliki gospodarski značaj i prilično su dobro uređeni. U Hrvatskoj imamo 1065 lovišta, od toga 107 u Osječko-baranjskoj županiji, koja su vrlo kvalitetna po bogatstvu i raznolikosti divljači te prirodnog ambijenta", ocijenio je Pavić.

Otvarajući sajam, osječko-baranjski župan Mato Lukić ocijenio je kako ta sajamska priredba svake godine predstavlja inovacije u sektorima lova i ribolova, koji na području ove Županije daju veliki doprinos razvoju turizma. Dodao je kako lov i ribolov obogaćuju turisitčku ponudu Županije i organizacijom različitih natjecanja, poput Svjetskog prvenstva u ribolovu, koje će se ove godine održati na području Našica.

U sklopu sajma, pored ostalog, održat će se panel rasprava o štetama od divljači u poljoprivredi, sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza te okrugli stol o značaju ribočuvarske službe u upravljanju i gospodarenju ribolovnim područjima. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter